Hoppa direkt till innehåll

Börjar alkoholen bli ett problem?

Det handlar inte om hur mycket vi dricker, hur ofta vi dricker eller vilka sorter vi dricker. Det handlar om vad alkoholen gör med oss. Tillhör vi normalkonsumenterna som kan nöja sig med ett eller två glas vin på en kväll? Eller tillhör vi dem som hela tiden vill ha mer och mer? Tillhör vi de som inte vet hur kvällen slutar? Som blir fulla och skämmer ut oss, skadar oss själva och andra? Vaknar vi med ångest och minns inte vad som hände? Då har alkoholen börjat bli ett problem i våra liv.
Det finns en lösning. Du har säkert redan försökt att rycka upp dig, dricka mindre eller bara dricka öl - utan framgång. Det går en tid sedan är man tillbaka igen. Drickandet börjar bli destruktivt, vi känner oss utanför och drar oss undan.
Lösningen fungerar bara om du vill ha den. Om du ärligt kan erkänna din situation och har en önskan att göra något åt det, innan allt rasar samman (det kommer att göra det visar erfarenheten) är du välkommen till AA, Anonyma Alkoholister.
Varje dag i veckan samlas människor som har gjort samma resa som du, för att dela på sina erfarenheter och sin styrka och inte minst - hålla sig nyktra. Unga och gamla och från samhällets alla hörn. Men en sak har vi gemensam, vi klarar inte av att dricka alkohol utan att förlora kontrollen. Men tillsammans kan vi göra något åt det. Det är vad AA handlar om. Kom på ett möte och lyssna om det kan vara något för dig.