Hoppa direkt till innehåll

Sällan har vi sett en kaffekokare misslyckats

En AA-grupp eller AA som helhet fungerar inte utav sig självt. Räkningar ska betalas, kaffe ska kokas, litteratur ska tryckas och skickas ut, lokaler ska städas, nykomlingar ska hälsas välkomna, någon ska öppna dörren, några ska informera på en arbetsplats och stormöten ska arrangeras.

Vi kallar det för att göra service

Det är något av det finaste i AA. All service vi gör tjänar endast ett syfte - det ska bidra till att vi kan föra budskapet vidare. Att göra service är ett viktigt led i tillfrisknandet som ger oss nya kunskaper och insikter. Det är det tredje legatet, eller det tredje benet i pallen, som gör att vår nykterhet blir så mycket stabilare.
Att göra service innebär att vi börjar ta ansvar för hemgruppen och för AA:s fortlevnad. Vi börjar ge tillbaka av den gåva vi fått alldeles gratis. Det är en alldeles speciell känsla när vi upptäcker att vi kan vara till nytta och bidra med det vi kan till gemenskapens välfärd.

Gå på Praktiska möten och Gruppsamvetsmöten

Ta reda på om du kan hjälpa till. Läs gärna också broschyren AA-gruppen, där allting börjar...
Det finns även en hel del information om service i Servicehandboken, be att få läsa den, eller ladda ner innehållet från Från AA i Sveriges hemsida